Wij passen onze dienstverlening in deze tijden continu aan! Hoe? Klik hier.
Zoek binnen Vitis Welzijn

Gezinnen die zijn gevlucht uit hun land van herkomst, weten soms onvoldoende van de Nederlandse cultuur en waarden en normen. Voor deze gezinnen heeft Vitis Welzijn vrijwilligers die (praktische) opvoedondersteuning kunnen bieden.  Om samen stappen te zetten.

Voor gezinnen

Vind je het fijn om ondersteuning te krijgen. Heb je bijvoorbeeld vragen zoals:

- hoe kies ik een school voor mijn kinderen
- welke buitenschoolse activiteiten zijn er voor mijn kind?
- mijn kind heeft (nog) geen vriendjes, hoe pak ik dit aan?
- welke taken verwacht de peuterspeelzaal/school van mij?
- hoe leg ik contact met andere ouders?
- hoe voorkom ik dat mijn kind te laat op school komt?
- hoe kan ik het contact met de school en mijn kind verbeteren?
- wat kan ik terecht met vragen over opvoeding?
- wat doet het consultatiebureau voor mijn kind?

Deze vragen kun je bespreken met een opvoedcoach van Vitis Welzijn. Via onderstaand formulier kun je een vrijwilliger opvoedcoach aanvragen. 

Voor organisaties

Sportverenigingen, verenigingen, scholen, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven lopen er vaak tegenaan dat nieuwe Westlandse gezinnen en hun kinderen nog onvoldoende de weg weten te vinden of weten wat er van hen wordt verwacht. Vragen zoals:

- welke traktaties kan je uitdelen op school,
- hoe communiceer je via de schoolapp
- welke sportkleding is er nodig
- hoe werkt het met het ophalen en brengen van de kinderen
- hoe maak ik een keuze voor een nieuwe school
- welke schoolspullen heeft het kind nodig.

‘Zonder inzet van deze kanjer van een vrijwilliger konden we het kind en de ouders nauwelijks bereiken, nu zijn er korte lijnen ontstaan en is de band met de ouders, de docent en de voetbaltrainer verstevigd. Fijn om te ervaren dat de vrijwilliger naast het gezin en de professional gaat staan en als een klankbord meebeweegt met het gezin en de professional. Deze vrijwilliger is goud waard!’, aldus Emma Bassant, van sociaal kernteam Westland.

Alle vrijwilligers zijn zeer praktisch inzetbaar en expert op verschillend gebied. Zo zijn er ervaringsdeskundigen vanuit diverse culturele achtergronden, moeders met een warm hart die zelf een gezin met werk combineren, vrijwillige experts op het gebied van school/kunst/cultuur, ondernemers en vrijwilligerss met een sportachtergrond.

Signaleer jij een gezin welke behoefte heeft aan praktische ondersteuning, meld deze dan aan. Doe dit vooral in afstemming met het gezin, dan gaan we samen stappen zetten!

Voor vrijwilligers

Als vrijwilliger opvoedondersteuning in het gezin zet je het kind centraal en biedt ouders praktische ondersteuning. Je zorgt ervoor dat de lijntjes met school en of de (sport)vereniging worden gelegd! Samen zet je stappen. Je wordt opgeleid in 4 dagdelen om samen met het gezin aan de slag te gaan. Vitis Welzijn zoekt vrijwilligers die empathisch zijn, interesse hebben in andere culturen en creatief kunnen denken. 

Ja ik wil opvoedcoach worden! 

Informatie en contact

Voor meer informatie over vrijwillige opvoedondersteuning kun je het onderstaande contactformulier invullen. Monique Torenstra is projectleider vrijwillige opvoedondersteuning 06-34311185 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier

Vul hier je telefoonnummer in

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Voer hier eventueel een bericht in

Ongeldige invoer

Monique Torenstra

Monique Torenstra

Sociaal Makelaar Stel hier uw vraag

Ook interessant om te lezen