Zoek binnen Vitis Welzijn

Monique Koppert is sociaal makelaar 

Sociaal makelaars versterken de samenleving, weten wat er leeft en speelt. Samen met de bewoners zijn zij de oren en ogen van de buurt en ondersteunen initiatieven in de kernen. Ze weten de weg en werken veel samen, bijvoorbeeld met sport-en cultuurverenigingen en stimuleren iedereen om iets voor elkaar te betekenen. Wij nemen het niet over, we gaan voor samenwerking. Tussen inwoners, professionals en organisaties in de wijk.

Graag stel ik me aan u voor!

Ik ben Monique Koppert en ik ben sociaal makelaar in Maasdijk en coördinator van wijkcentrum De Prinsenhof. Daarnaast ben ik 1 van de projectleiders van twee projecten. FitCamp Westland en het JongerenFeestNIX18 GoGlow.  

Ik ken Maasdijk uit mijn jeugd als een dorp waar 1 keer per jaar het hele dorp met elkaar feest viert en samenkomt. Maasdijkers zijn er voor elkaar en helpen elkaar. Ik heb ontzettend veel zin om Maasdijk beter te leren kennen.

Meer informatie over Vitis in Maasdijk

FitCamp

Samen met Janneke ben ik projectleider van FitCamp Westland

Mijn taken bestaan uit: begeleiden van de stagiaires, de weerbaarheidstraining organiseren, fitboekje ontwikkelen, filmpje ter promotie maken, contact met de diëtiste, gezamenlijke bijeenkomst organiseren voor de ouders en een gezamenlijke bijeenkomst organiseren voor de deelnemers

Dit project komt jaarlijks terug en we hopen hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan een fittere leefstijl bij jongeren. (meer bewegen en gezonde voeding)

Meer informatie over Fitcamp

JongerenNIX18 Feest Go GLOW

Samen met OC De Lier, FUN&FIT Heenweg en het Jongerenwerk van Vitis organiseren 16 Westlandse jongeren een JongerenFeest avond op 24 april 2020. De jongeren zijn 15/16 jaar en zijn kleine ondernemers die allerlei geweldige ideetjes hebben joe zij dit Feest willen organiseren. De jongeren worden ondersteund door de sociaal makelaar en het jongerenwerk. Daarnaast zijn er nog een aantal volwassen vrijwilligers van OC de Lier en Fun&Fit Heenweg die deze jongeren ook ondersteunen om het van de grond te krijgen.

Zo wordt er een plan van aanpak gemaakt, een projectplan en een sponsorplan. De jongeren ( vrijwilligers)  bedenken het en de professionals zetten het op papier en zorgen voor de nodige verbindingen. 

De stand van zaken tot nu toe is dat er een datum is, een locatie met alle voorzieningen die nodig zijn voor een feest voor 2000 kids , een budget, een naam en thema van het feest en er is contact gelegd met een reclame buro voor het ontwikkelen van promotie materiaal en uitstraling. Kortom de jongeren bedenken en zetten het om in acties. 1 x per twee weken komen we bij elkaar. De jongeren hebben er plezier in want het is hun feessie en dat er tijdens het feest geen alcohol  te krijgen is is geen issue!

 

Monique Koppert

Monique Koppert

Sociaal Makelaar Stel hier uw vraag

Ook interessant om te lezen