Zoek binnen Vitis Welzijn

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Mantelzorgers mogen tijdens deze avondklok over straat om zorg te verlenen die niet kan wachten. Wel is het noodzakelijk dat zij een ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich hebben. 

Eigen verklaring avondklok 

Het is hierbij belangrijk dat de zorg die wordt verleend tussen 21.00 en 4.30 uur niet te verschuiven is naar een moment vóór of na de avondklok. Het gaat dus echt om noodzakelijke mantelzorg zoals bijvoorbeeld het naar bed helpen van een ouder op leeftijd die op nog zichzelf woont en dat niet meer alleen kan. Of in het geval van calamiteiten.

Hoe gaat het in zijn werk?

Download het formulier Eigen verklaring avondklok van de website van de Rijksoverheid. Op de verklaring vinkt u aan dat iemand anders dringend uw hulp nodig heeft. En bij de toelichting vermeldt u dat het om noodzakelijke en onuitstelbare mantelzorg gaat. U mag het ingevulde formulier zowel uitgeprint als digitaal bij u hebben als u op pad gaat.

Bij twijfel kan een buitengewoon opsporingsambtenaar of de politie ter bevestiging van de mantelzorg(relatie) bellen met de zorgvrager of de huisarts.

Meer informatie over de avondklok en mantelzorg vindt u op de website van de rijksoverheid; 

rijksoverheid

Wij staan voor u klaar

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar via 0174 - 630358 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ook interessant om te lezen