Zoek binnen Vitis Welzijn

Karin Scholtes is Sociaal Makelaar. 

Sociaal makelaars versterken de samenleving, weten wat er leeft en speelt. Samen met de bewoners zijn zij de oren en ogen van de buurt en ondersteunen initiatieven in de kernen. Ze weten de weg en werken veel samen, bijvoorbeeld met sport-en cultuurverenigingen en stimuleren iedereen om iets voor elkaar te betekenen. Wij nemen het niet over, we gaan voor samenwerking. Tussen inwoners, professionals en organisaties in de wijk.

Mijn werkgebied is 's-Gravenzande.

Daarom ben ik Sociaal Makelaar

Ik ben sociaal makelaar omdat de kerntaken, verbinden, netwerken, versterken en meedenken passen bij mijn persoonlijkheid. Het is fijn om in mogelijkheden te denken, niet te oordelen of te veroordelen, maar open te staan voor alles en iedereen. Mijn creativiteit kan ik goed kwijt in deze functie. Mijn lijfspreuk is dan ook ‘overal is een oplossing voor’. Belangrijk vind ik dat we met elkaar geen brandjes blijven blussen, maar streven naar structurele oplossingen.

Over sociaal makelaars

Dit vind ik zo mooi aan mijn kern

’s-Gravenzande wordt niet voor niets in de Westlandse mond het Breeje Durp genoemd. Er is voor ieder wat wils. ’s-Gravenzande is de grootste kern van Westland. Het heeft een fantastische ligging tussen het strand, Staalduinsebos en het Meer van alle Winden. Naast het genieten van de natuur heeft ’s-Gravenzande een mooi en gezellig centrum. Voldoende winkels en een goed aanbod van horeca en terrasjes. Sportievelingen kunnen ook ruimschoots hun hart ophalen door het grote sportaanbod in de kern. De laatste jaren zijn er veel nieuwbouw woningprojecten opgeleverd. Dit zorgt ervoor dat ’s-Gravenzande aan het verjongen is. Ik word blij als ik constateer dat de meeste inwoners van ’s-Gravenzande wel iets voor een ander willen doen.

Vitis in 's-Gravenzande

Ook interessant om te lezen