Zoek binnen Vitis Welzijn

 Jongerenwerk in Hoek van Holland

Welzijn op de Hoek

Ons werkgebied is Hoek van Holland. Klik hier voor meer informatie over het Jongerenwerk.

Team Jongerenwerk in Hoek van Holland

Jongerenwerkers,omdat het voor jongeren niet altijd even gemakkelijk is.

Alles om je heen en in jezelf veranderd en het is dan niet altijd even duidelijk wat voor beslissingen je dan als jongere moet of kan nemen. Als jongerenwerker kunnen wij je helpen. Of het nu over zware onderwerpen gaat zoals b.v. drugs en alcohol, maar ook gewoon over school of werk (wat ook heel vervelend of moeilijk kan zijn). Je kan met al je vragen en problemen bij de jongerenwerker terecht. Gewoon voor een praatje of een luisterend oor of voor ondersteuning.

JONGERENPROJECT

"KUNST OP DE METROMUUR"

Ben jij creatief, tussen de 12 en 18 jaar en heb je zin om mee te ontwerpen en schilderen voor kunst op de Metromuur? Doe dan mee!
Wij zijn op zoek naar creatieve jeugd (12-18 jaar) die mee wil werken aan de Metromuur. De Metromuur bestaat in totaal uit 40 elementen. Een element is ongeveer 3 meter hoog en 2,5 meter breed. Jij kunt voor een zo'n element een ontwerp maken! Het plan is dat de muur vrolijke achtergrondkleuren krijgt en dat daarop met zwarte en witte verf wordt gewerkt. Dit gaan we doen met kwasten, rollers, spuitbussen en ook met veel... sjablonen!

Werk jij mee aan de Metromuur? Maak een ontwerp over de zee, of van sporten in de zee of op het strand, van lekker eten bij een strandpaviljoen of een maak een ontwerp met als inspiratie de natuur, de duinen of de zandhagedis. Misschien ontwerp je een hypermoderne strandmetro. Een jury beoordeelt de ontwerpen. Als jij gekozen wordt, schilder je jouw idee op de Metromuur. Voor deelname aan de ontwerpwedstrijd of voor meer info check: www.metromuur.nl

Dit maakt Hoek van Holland zo bijzonder

Hoek van Holland als onderdeel van Rotterdam maar ook weer zo dichtbij Westland. Een fantstische gemeente met diverse voorzieningen en een prachtig strand. Een dorp van 10.000 inwoners en 2500 inwoners in de leeftijd van 0-25 jaar. Een gemeente waar mensen wat voor elkaar willen betekenen. Waar vele jongeren gebruik maken van het verenigingsleven. Waar de jeugd na hun basisschooltijd uit Hoek van Holland moet vertrekken om door te leren. En waar vooral veel mogelijkheden en uitdagingen liggen voor de jeugd. Waar ligt je talent? Wat doe je er mee? En wat kan je er mee doen in Hoek van Holland? De jongerenwerker ziet altijd kansen en mogelijkheden voor de jeugd. De Jeugd heeft de toekomst!

Bereikbaarheid Youz via CHAT functie

De organisatie Youz, die al het preventiewerk in Rotterdam doet op het gebied van alcohol en drugs (met alle aanverwante zaken zoals lachgas, gamen, beeldscherm, etc.) heeft in op hun sites een online Chat functie in werking gesteld. Zij blijven ook bereikbaar via de telefoon en email.  

Voor professionals, opvoeders, ouders:  www.puberenco.nl     

Voor jongeren zelf: www.maakjekeus.nl     

Ook interessant om te lezen