Zoek binnen Vitis Welzijn

Eenzaamheid, je niet verbonden voelen, een hechte, emotionele band met anderen missen. Voel je je soms eenzaam? Je bent niet de enige. 

Veel mensen krijgen op enig moment in hun leven te maken met gevoelens van eenzaamheid. In totaal voelt meer dan een miljoen Nederlanders zich eenzaam. Ook mensen met een partner en met vrienden en kennissen kunnen zich eenzaam voelen. Van jong tot oud. Want eenzaamheid kan iedereen overkomen. 

Vitis Welzijn kan u wellicht ondersteunen

Er zijn verschillende manieren waarop Vitis probeert om eenzame mensen te ondersteunen.  

Welzijn op recept

Welzijn op recept is opgezet door uw huisarts in samenwerking met Vitis Welzijn. Uw huisarts verwijst u door naar de Vitis welzijnsadviseur. Zij bespreekt met u wat u leuk vindt en waar u energie uit haalt. Dat kan bijvoorbeeld sport en spel in een groep zijn of individueel, kooklessen volgen, helpen uw buurt te verbeteren of als vrijwilliger aan de slag te gaan. Ook is het mogelijk dat u uiteindelijk weer de activiteiten oppakt waar u eerder plezier aan heeft beleefd.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

De onafhankelijke cliëntondersteuning is een kortdurende ondersteuning. De onafhankelijke cliëntondersteuner denkt met u mee, helpt om de situatie op een rijtje te krijgen en geeft daarbij zo nodig informatie en advies. Meerdere partijen bieden onafhankelijke cliëntondersteuning aan, bij Vitis zijn dat de welzijnsadviseurs.

Westlandse Maatjes

Mensen die kwetsbaar zijn vanwege psychische problemen, kunnen onzeker of eenzaam zijn. Soms hebben ze nauwelijks contact meer met familie en vrienden. Een maatje kan ervoor zorgen dat hij of zij toch zijn verhaal kan doen en zich gesteund voelt waardoor het vertrouwen in zichzelf groeit. 

Westland Ontmoet

Ieder jaar in september vindt WestlandOntmoet plaats. Tijdens deze week worden op veel plaatsen voor inwoners in Westland ontmoetingen georganiseerd. We staan dan extra stil bij de kracht van een ontmoeting. Het kan een ontmoeting zijn van een groep, maar ook van twee mensen die elkaar treffen. De kwaliteit van de ontmoeting en de kans op een herhaling staan voorop.

Bij Mekaar

In buurtrestaurant ‘Bij Mekaar’ kun je je buren ontmoeten tijdens het eten van een gezonde maaltijd. Iedereen kan mee-eten, maar je kunt ook actief mee doen als vrijwilliger, samen met mekaar. Eten zorgt voor ontmoetingen en geeft binding. 

Wijkcentra

In de wijkcentra van Vitis Welzijn kan jong en oud deelnemen aan leuke, leerzame en (ont)spannende activiteiten. Het aanbod loopt sterk uiteen en is soms per wijkcentrum verschillend: van gezellig een kopje koffie drinken en yoga tot biljarten. Wijkcentra zijn er in het hele Westland. U vindt er dus altijd één in úw buurt. Kom gerust eens langs!

Activiteiten

Vitis Welzijn organiseert in alle kernen van Westland, vel verschillende activiteiten. Voor oude en jong, en voor elk wat wils. Sport, spel, creativiteit, bewegen, cultuur of een mooie curus. In de wijkcentra van Vitis Welzijn kan u op een prettige maniet deelnemen aan alle ontspannende en verbindende activiteiten. Kom gerust een keertje langs of neem contact op met een sociaal makelaar. 

Sociaal Makelaars

Sociaal Makelaars weten wat er leeft en speelt. Samen met de bewoners zijn wij de oren en ogen van de buurt en ondersteunen initiatieven in de kernen. Wij weten de weg en werken veel samen, bijvoorbeeld met sport-en cultuurverenigingen. 

 

Yvonne van Vliet

Yvonne van Vliet

Manager Informatie en Advies Stel hier uw vraag

Ook interessant om te lezen