Zoek binnen Vitis Welzijn

Insta: vitis_Claudin en telefoon 

Ik ben Claudin en voornamelijk de Wateringse meiden zullen mij kennen. Eind 2021 zijn mijn collega Cynthia en ik bezig geweest met onderzoek naar de behoefte van Meidenspecifiek aanbod binnen het Jongerenwerk. Inmiddels is dit onderzoek afgerond. Is de behoefte er? Ja zeker! Dus….daar gaan we! Wat heel fijn is, is dat ik in de dorpskern van Wateringen al aardig wat meiden heb leren kennen en de komende tijd zal ik dan ook voornamelijk daar aan de slag gaan met Meidenwerk.

Mijn hele carrière ben ik al werkzaam met jongeren. In diverse hoedanigheden. Zo heb ik bijvoorbeeld theatervoorstellingen met ze gemaakt en participatieprojecten georganiseerd voor (en met) jongeren. Tijdens mijn loopbaan raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de jongeren zelf en hield het me vooral bezig hoe zij zich voelden en hoe ik ervoor kon zorgen dat ze zich nog beter gingen voelen en geloofden in hunzelf.

En zeker bij meiden…. Zij kampen vaker met internaliserende problematieken en zijn op een aantal punten kwetsbaarder dan jongens. De positie van vrouwen op de arbeidsmarkt blijft nog altijd achter ten opzichte van die van mannen en ze hebben vaker te maken met grensoverschrijdend gedrag en huiselijk geweld. Dat het nu mijn baan is om meiden te ondersteunen bij hun identiteitsontwikkeling en zelfversterking, daar ben ik ontzettend blij om!

 

Vitis Welzijn in Wateringen

Ook interessant om te lezen