In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus, zijn er wijzigingen in onze beschikbaarheid en dienstverlening. Lees het hier
Zoek binnen Vitis Welzijn

Wij gaan de komende periode inwoners benaderen of er behoefte is aan een praatje. Wij willen heel graag weten of het goed gaat met onze inwoners. Is er een netwerk? Hoe voelen zij zich? Zijn er vragen die onbeantwoord blijven? 

Een praatje en luisterend oor in deze moeilijke periode

Wij willen heel graag weten of het goed gaat met onze inwoners. Is er een netwerk? Hoe voelen zij zich? Zijn er vragen die onbeantwoord blijven? Wij willen bovenal deze ouderen aandacht geven, een luisterend oor bieden en nagaan of zij niet tegen problemen aanlopen. Hiervoor zetten we vrijwilligers in die in alle rust telefonisch contact gaan leggen. Een deel van de inwoners heeft waarschijnlijk een stevig netwerk hebben en geen behoefte hebben aan regelmatig telefonisch contact, maar wij denken dat er zeker een groep is die blij wordt van het persoonlijke contact in deze moeilijke tijd. 

Inzet vrijwilligers

Afhankelijk van de behoefte wordt de vrijwilliger de komende tijd het telefonische maatje van deze inwoner worden, een belmaatje. De inwoner wordt regelmatig gebeld en er ontstaan hopelijk mooie en waardevolle contacten. Merkt de vrijwilliger dat iemand tegen praktische problemen aanloopt die de inwoner niet kan oplossen binnen het eigen netwerk, dan maakt de vrijwilliger hier melding van bij Vitis en wordt er vanuit Vitis ondersteuning geboden of de weg gewezen naar mogelijke oplossingen.

Heeft u behoefte aan een belmaatje? Neem dan contact met ons op!

Heeft u zin in een goed gesprek of behoefte aan een luisterend oor? Meldt u zich aan via telefoonnummer van Vitis Welzijn 0174 - 630358 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mail ons over een belmaatje Wij staan voor u klaar!
Florine Wilbrink

Florine Wilbrink

Coördinator Westlandse (Bel)maatjes Stel hier uw vraag

Ook interessant om te lezen