Zoek binnen Vitis Welzijn

We willen u zo goed mogelijk informeren over wat actueel is op het gebied van mantelzorg. Blijf op de hoogte van de agenda van de mantelzorgontmoetingen en meld u vooral aan. En lees de actualiteiten in onze laatste nieuwsbrief.

Mantelzorgontmoetingen 

Als mantelzorger is het fijn om te weten dat je niet alleen bent. Herkenning en een goed gesprek met andere mantelzorgers kan heel fijn zijn. Tijdens onze mantelzorgontmoetingen ontmoet u andere mantelzorgers en deze ontmoetingen hebben informeren of ontspanning als thema. Alle registreerde mantelzorgers zijn van harte uitgenodigd voor deze ontmoetingen. Staat u nog niet geregistreerd en wilt u hier meer over weten? Lees dan verder! 

Bekijk hieronder de agenda van onze mantelzorgontmoetingen! U bent van harte welkom en u kunt zich aanmelden door even te bellen naar 0174 - 630358. 

Woensdag 18 mei: 'Stress & Mindfulness'
19.00 tot 21.00 uur
Wijkcentrum de Backerhof in Poeldijk: Wittebrug 2

Als mantelzorger kunt u te maken hebben met stress omdat u (te)veel “ballen in de lucht” moet houden. Door stress kunnen klachten ontstaan zoals hoofdpijn, schouderpijn, vergeetachtigheid en snel moe of boos worden.
Tijdens deze workshop gaan we met u kijken hoe stressklachten zoals piekeren, chronische pijn en vermoeidheidsproblemen aangepakt kunnen worden. U maakt kennis met mindfulness en leert een aantal essentiële oefeningen.

Woensdag 8 juni: 'Spirit Garden'
10.00 tot 12.00 uur
Spirit Garden in Maasdijk: Tuinderweg 13

Komt u even onthaasten in de prachtige tuin 'Spirit Garden'? Nabij het strand van Hoek van Holland, aan de rand van het Staalduinsche Bos, ligt deze oase van rust. Begeef u, samen met andere mantelzorgers, met een kopje thee of koffie op de verschillende terrasjes tussen olijfbomen, Westlandse druivenbomen, salvia's, rozen, kiwibomen, jasmijn, verschillende kruiden en idyllische waterpartijen.

Donderdag 14 juli: 'Bezoek Zorgtuinderij'
19.00 tot 21.00 uur
Ontmoetingcentrum Zorgtuinderij in Wateringen: Heulweg 34

In juli bezoeken we één van de ontmoetingscentra van Pieter van Foreest. In Wateringen bevindt zich een schitterende zorgtuinderij genaamd Zorgtuinderij Nieuw Zuiderveld. In de Zorgtuinderij zit een ontmoetingscentrum met een extra, namelijk ´agrarische´ activiteiten. Zo kunnen bezoekers meehelpen in de tuin met schoffelen, onkruid wieden en groenten telen of de een lunch bereiden met ingrediënten uit de eigen tuin. U krijgt een rondleiding en kunt daarnaast met andere mantelzorgers in gesprek gaan.

Actuele nieuwsbrief  

Vier keer per jaar sturen wij een nieuwsbrief naar mantelzorgers in Westland. In deze nieuwsbrief informeren wij u over wat er mogelijk is en welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van mantelzorg. We zetten praktische informatie, leuke tips en interessante initiatieven voor u op een rijtje.

bekijk hier de meest actuele nieuwsbrief mantelzorg

Heeft u een vraag, onze consulenten mantelzorg staan voor u klaar. Bel naar 0174 - 630358 en zij helpen u graag verder. 

Ondersteuning mantelzorg

Ondersteuning mantelzorg

Ook interessant om te lezen