U bevindt zich hier: Mantelzorg | Informatiebijeenkomst mantelzorg

Informatiebijeenkomst mantelzorg

 
U bent dinsdag 20 maart van harte welkom tijdens de informatiebijeenkomst speciaal voor mantelzorgers in Westland. Tijdens deze bijeenkomst informeren wij u graag over de mogelijkheden rond zorg en ondersteuning bij mantelzorgen. Meerdere zorgaanbieders, Vitis Welzijn en de gemeente vertellen u graag wat zij voor u kunnen betekenen.  

Zorg voor uw naaste
We geven om de mensen die ons dierbaar zijn en dan is het logisch voor onze naasten te zorgen wanneer dit nodig is. Wanneer deze zorg intensief wordt, is het vaak nog steeds vanzelfsprekend. De impact op het dagelijkse leven wordt dan, vaak ongemerkt, veel groter. Gewone zorg wordt dan opeens mantelzorg en hoe ga je hier dan mee om.


Intensieve zorg
Mantelzorg is alle onbetaalde zorg voor zieke of hulpbehoevende naasten. Het gaat dan om intensieve zorg voor langere tijd. Een mantelzorger is geen professionele zorgverlener. Meestal is namelijk sprake van een persoonlijke relatie: zorgen voor een partner, voor een ouder, voor een kind, een buurvrouw of een vriend.


Zorg uit handen nemen
Mantelzorg kan een grote impact hebben op uw leven. Je zórgt immers niet alleen voor een ander, maar je déélt ook zijn of haar zorgen. Sommige mantelzorgers kunnen zwaar belast zijn door de intensieve of langdurige zorg voor hun naaste. Wij nemen graag een deel van uw zorgen uit handen door informatie te geven en samen met u de juiste weg te bewandelen.

Programma informatiebijeenkomst 20 maart wijkcentrum De Backerhof 
16.30 uur: Inloop en koffie
17.00 uur: Opening door wethouder Marga de Goeij
17.15 uur: Huisarts Cornélie de Bruin over huisarts en zorg
17.30 uur: Presentatie door aanwezige organisaties

• Thuiszorg organisaties
• Ontmoetingscentrum
• Praktijkondersteuner
• Vitis Welzijn mantelzorgconsulente
• De Vereeniging
• WMO consulente
• Ergotherapeut
• Casemanager dementie

18.00 uur: Soep en belegde broodjes
19.00 uur: Vragen vanuit publiek worden beantwoord en stellingen voorgelegd
20.00 uur: Einde


Aanmelden en informatie
Alle mantelzorgers in Westland zijn van harte welkom. Wij ontvangen uw aanmelding graag via mantelzorg@vitiswelzijn.nl. Wij zien u dan graag dinsdag 20 maart in wijkcentrum De Backerhof, Wittebrug 2 in Poeldijk. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Lydia Schraven, consulent mantelzorg via 0174 – 630358.


Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Vitis Welzijn, Pieter van Foreest en Careyn

 

Jaarverslag Vitis Welzijn 2017 3-mei-2018    Het jaarverslag van Vitis Welzijn over 2017 is verschenen en... Lees verder 
  Meer nieuws