Met ruim 1.100 vrijwilligers, betrokken medewerkers en goede contacten met lokale professionele en vrijwilligersorganisaties is Vitis Welzijn dichtbij. Door buurten te activeren en mensen aan te zetten om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar levert Vitis een concrete bijdrage aan het versterken van de sociale infrastructuur.  

Buurtbemiddeling Westland, als buren er samen niet uitkomen
Buurtbemiddeling Westland biedt de helpende hand bij conflicten tussen buren. Bij buurtbemiddeling helpen onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers buren weer met elkaar in gesprek te komen. Én goede afspraken te maken. Dit werkt het best in een vroeg stadium en bij niet al te ernstige problemen. Buurtbemiddelaars wonen in de buurt maar kennen de betrokken buren niet persoonlijk. Lees verder.....Maatschappelijke Stage

Om de Maatschappelijke Stage (MAS) te promoten onder maatschappelijke organisaties, scholen, ouders en leerlingen is onlangs een promotiefilmpje opgenomen met behulp van DJ Bombastic en Vlogge Jaapie:Het filmpje wordt geplaatst op de website van verschillende middelbare scholen in Westland en op social media. De afdeling Vrijwilige Inzet zet het filmpje ook in tijdens een MAS-training en de maandelijkse MAS inloopspreekuren op o.a. het Lentiz College in Naaldwijk. Klik hier voor meer informatie over Maatschappelijke Stage en wat Vitis Welzijn hierin kan betekenen.


WestlandOntmoet
In Westland vindt van 21 september tot en met 1 oktober 2017 WestlandOntmoet plaats. Tijdens deze week worden op veel plaatsen voor nog veel meer inwoners in Westland ontmoetingen georganiseerd. We staan dan extra stil bij de kracht van een ontmoeting. Het kan een ontmoeting zijn van een groep, maar ook van twee mensen die elkaar treffen. De kwaliteit van de ontmoeting en de kans op een herhaling staan voorop. Ga naar www.WestlandOntmoet.nl voor alle informatie, bekijk hier de ontmoetingen of meld zelf een ontmoeting aan. WestlandOntmoet doen we samen!


Video-verslag lancering WestlandOntmoet


Lezing over historisch Damascu... 22-sep-2017    Zaterdag 30 september organiseert de integratiemedewerker va... Lees verder 
  Meer nieuws